Vanavond maar één Belg aan de aftrap in de Europa League? Veel hangt af van Hazard


Foto: © photonews 07 maart 2019 09:55

Na het Champions League-voetbal op dinsdag en woensdag is het donderdag weer de beurt aan de Europa League. Daarin worden vandaag de heenwedstrijden van de 1/8 finales betwist, met mogelijk maar één Belg aan de aftrap.

En dat is zelfs niet de meest verwachte naam. Wamberto van Krasnodar is de Belg die het meeste kans maakt op een basisplaats donderdagavond. Hij is steevast titularis bij de Russen en maakt vanavond de verplaatsing naar Valencia. Alle overige Belgen zijn twijfelachtig.

Zo kan het zijn dat Eden Hazard gespaard wordt door zijn coach. Chelsea is in de Premier League alles behalve zeker van een plekje in de top 4 en het ticket van de Champios League dat daar bijhoort. De 'Blues' nemen het op tegen Dinamo Kiev.

Dan is er ook nog Dries Mertens. Hij zit bij Napoli steeds vaker op de bank en de kans is groot dat trainer Ancelotti tegen Red Bull Salzburg opnieuw voor Milik en Insigne in de aanval kiest.

Svilar is tweede doelman bij Benfica en dat zal vanavond wellicht ook zo zijn.

Ten slotte is er nog Radja Nainggolan, maar die kreeg gisteren slecht nieuws te horen. Hij liep op training een kuitblessure op en is misschien wel enkele weken out. Vanavond is hij dat zeker.

Europa League \\ Chelsea \\ SL Benfica \\ Red Bull Salzburg \\ Valencia CF \\ Dinamo Kiev \\ Napoli \\ Dinamo Zagreb \\ Krasnodar
 
 
 
Reacties.