Martinez ving bot bij jonge Genk-huurling: "Marokko was de keuze van het hart"

07 maart 2019 17:04

Amine Khammas wordt door Racing Genk aan Den Bosch uitgeleend en doet het daar prima. Het team is al verzekerd van de eindronde voor promotie en de jonge linksback komt vaak aan spelen toe.

De nu nog steeds maar 19-jarige Khammas maakte in juli 2017 zijn debuut voor Racing Genk. Dat was bondscoach Roberto Martinez niet ontgaan, onder meer omdat hij ook al een keertje in actie was gekomen in de jeugdreeksen van het nationale elftal.

Op een dag kreeg hij zelfs een telefoontje van de Belgische bondscoach. "Toen ik mijn debuut maakte bij Genk en begon te spelen, werd ik gebeld door Martínez. Dat was wel even schrikken. Ik zat in de kleedkamer en had de telefoon op luidspreker gezet. Ik was zo in shock, die andere jongens luisterden mee", zei Khammas bij Voetbalzone.nl.

We weten dat er heel veel interesse is van Marokko, maar ik zou wachten met je keuze

Maar de keuze van de jonge verdediger lag al vast. "Hij zei: ‘We weten dat er heel veel interesse is van Marokko, maar ik zou wachten met je keuze. Als je wil, kunnen we een keer samen praten’. Ondanks dat belletje van Martínez stond mijn keuze al vast. Dat was een keuze met het hart en heeft verder niks met België te maken."

Khammas werd naast de Belgische nationale jeugdcategorieën ook al geselecteerd voor de Marokkaanse. Ook al een keertje voor de hoofdmacht van het Noord-Afrikaanse land, maar hij kwam toen niet aan spelen toe.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Den Bosch
 
 
 
Reacties.