Felice Mazzù : "Deze overwinning verandert veel"

08 april 2019 13:20

Charleroi heeft eindelijk aangeknoopt met de overwinning door de 0-1 op het veld van Eupen in de toegevoegde tijd. Door de overwinning kan de hele ploeg opnieuw lachen.

Sporting Charleroi moest wachten tot de 3de speeldag van play-off 2 om een eerste succesje te halen. "We zijn uiteraard enorm tevreden, deze overwinning zal bij ons voor de nodige sereniteit zorgen", verteltde Felice Mazzu na afloop van de wedstrijd. "Niet alles was afgelopen zondag perfect, het was geen groots Charleroi, maar ik zag een stevige ploeg die de aanwijzingen en organisatie tot in de puntjes heeft gerespecteerd", preciseert de coach van de Zebra's die had geopteerd voor een defensie met 3 centrale verdedigers. 

"We hebben een nieuw systeem uitgetest, deels omwille van de afwezigen en ook door de gaten in onze afweer van de voorbije weken. Daarom ben ik teruggekeerd naar een defensie met drie pionnen om minder doelpunten te incasseren, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het was lang geleden dat we de nul hebben kunnen vasthouden", ging de Carolo verder.

"Deze overwinning verandert een hoop zaken, ook naar de pers toe, die zich de voorbije weken heel kritisch heeft uitgelaten. Ik hoop dat deze zege bij ons zal zorgen voor de nodige ambitie en de wil om het beste te maken van deze play-offs. het is nu aan ons om te bevestigen en ons niveau op te krikken tot het einde van het seizoen", besluit Felice Mazzu.

Bart Somers

Charleroi \\ Eupen
 
 
Reacties.