Het spel rondom de licenties zit op de wagen, club gaat in beroep: "Geen twijfel over mogelijk"

12 april 2019 07:36

De beslissingen van de Licentiecommissie heeft ook gevolgen voor de promotiestrijd in de hoogste amateurklasse. Al is daar nog een en ander over te doen, zo blijkt.

Virton kreeg geen licentie, omdat hun kapitaal volgens de Licentiecommissie vooral afkomstig is van sponsorcontracten die te nauw verbonden zijn met bestuursleden.

De club heeft nu echter besloten in beroep gaan bij het BAS om op die manier alsnog een proflicentie af te (proberen) dwingen.

Geen twijfel

"We snappen dat op basis van de informatie die de Licentiecommissie had ze geen geïnformeerd besluit konden nemen", klinkt het bij de Waalse club. "We gaan aan het dossier werken met onze juridische dienst en het dan indienen bij het BAS en we twijfelen er niet aan dat we dan de licentie zullen krijgen voor profvoetbal in 2019-2020."

Virton staat momenteel derde in de Eerste Amateurklasse en zou in de play-offs (na halvering van de punten) nog een flink robbertje kunnen uitvechten met Lierse Kempenzonen en Deinze, de twee teams mét een licentie die ook zullen deelnemen aan de play-offs. Thes Sport vroeg geen licentie aan.

{INSERT_RANKING}

Aernout Van Lindt

Lierse SK \\ SK Deinze \\ Virton
 
 
Reacties.