Barcelona, met ex-speler van Eupen in de basis, ontgoochelt zonder sterren tegen hekkensluiter

13 april 2019 18:35

Voor Moussa Wagué, de Senegalees die tot vorige zomer onder contract stond bij Eupen, is 13 april 2019 een datum die hij nooit zal vergeten. Hij maakte namelijk zijn debuut in de hoofdmacht van het grote Barcelona en stond de hele wedstrijd tussen de lijnen.

Van op zijn rechterflank kon Wagué echter geen beslissende rol spelen. Samen met zijn ploeg, waarin onder meer Lionel Messi en Luis Suárez rust kregen, bleef hij steken op 0-0 bij Huesca, de allerlaatste in het klassement.

Met 12 punten voorsprong op Atlético Madrid kon Barça-coach Ernesto Valverde zich wel een klein risico veroorloven. Zijn ploeg probeerde ook wel.

Efficiëntie is wat anders

Zoals wel vaker het geval is, hadden de blaugrana ook vandaag 75% van de tijd het balbezit. Op 90 minuten kregen de leiders uit de Spaanse competitie echter maar 2 keer een bal tussen de palen. Efficiëntie is nog wat anders.

Een brilscore was het logische resultaat want Huesca slaagde er al helemaal niet in om gevaarlijk voor de dag te komen. Met een 3de gelijkspel op rij doet de staartploeg geen goede zaak in de strijd voor het behoud. 

Manchester United

Voor Barcelona telt momenteel uiteraard vooral de terugwedstrijd tegen Manchester United in de Champions League. Deze staat dinsdagavond al op het programma.

Primera Division \\ Barcelona \\ Huesca
 
 
 
Reacties.