Bondsprocureur Kris Wagner verdedigt zich na alle kritiek: "Ja, zo hou je vijf minuten kolder over"

18 april 2019 06:18

Bondsprocureur Kris Wagner werd vorige week tot risee van het Belgisch voetbal gebombardeerd na zijn strafvordering voor Ruslan Malinovskyi en zijn betoog tijdens de zitting van de Geschillencommissie. Maar hij steekt zich niet weg en verdedigt zich ook nu tegen alle verwijten die hij kreeg.

Degryse, De Vlieger, Vannieuwkerke... Zowat alle analisten en journalisten haalden uit naar Wagner. "Er bestaat blijkbaar weinig begrip voor de taak van de bondsprocureur in zo'n situatie", klinkt het bij Wagner in Het Nieuwsblad. "Namelijk: het vorderen van een tuchtsanctie na een directe rode kaart."

"Als het scheidsrechtersverslag melding maakt van Na een trekfout een opzettelijke, harde trap in het gezicht met heel wat bloed tot gevolg, dan is het niet de taak van de bondsprocureur om het oordeel van de ref in twijfel te trekken. Dan heeft het bondsparket de taak om te vervolgen, de verdediging om te verdedigen en de Geschillencommissie om te oordelen. Dan kón het bondsparket niet zeggen: Een fait divers. Twee speeldagen!"

Kwinkslag of kolder

Maar moest dat met zo'n betoog? Waar de meest banale zaken bij betrokken werden soms. "Het was een complexe zaak, die voor mij een juridische uiteenzetting van twee uur verantwoordde. Ik kon die zaak niet afhaspelen op een kwartier."

"Ik heb de uiteenzetting gekruid met een occasionele kwinkslag en hier en daar een vergelijking om de aandacht van de voorzitter vast te houden. Als je als buitenstaander daar de vijf minuten kwinkslagen en vergelijkingen uit distilleert, hou je geen genuanceerd betoog meer over, maar vijf minuten kolder.”

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.