Ajax legt nu ook Groningen over de knie en loopt uit op PSV

20 april 2019 21:45

De opeenvolging van wedstrijden is ongetwijfeld zwaar in deze fase van het seizoen, zeker voor ploegen die nog op verschillende fronten actief zijn. Ajax lijkt daarentegen best goed met de vermoeidheid te kunnen omspringen.

Na de verplaatsing naar Turijn voor de spektakelmatch tegen Juventus zou je kunnen vrezen dat Ajax het vandaag mentaal en fysiek moeilijk zou krijgen op bezoek bij Groningen. De titelstrijd roept evenwel, en Ajax morste niet met de punten.

Een doelpunt van good old Klaas-Jan Huntelaar in de 78ste minuut volstond voor een zuinige 0-1 overwinning. De score had ook hoger kunnen oplopen want Ajax domineerde het balbezit en toonde ook de meeste aanvallende intenties.

Lach en traan

Het werd overigens een lach en een traan voor Huntelaar. Een tiental minuten voor affluiten ging iets te voortvarend te werk in een duel, wat de spits een 2de gele kaart en dus rood opleverde.

PSV weet in ieder geval wat te doen tegen Den Haag zondagavond. Als de Eindhovenaren niet winnen, moeten ze 3 punten prijsgeven op Ajax, dat maar liefst 27 punten puurde uit de 10 laatste competitiematchen. Daar staat een 19 op 30 voor PSV tegenover.