Terugkeren naar Porto of bij Antwerp blijven? Govea heeft een voorkeur

20 april 2019 14:19

Antwerp heeft er lang op moeten wachten, maar nu kan de club eindelijk ten volle genieten van de diensten van Omar Govea. Maar het kunnen even goed alweer de laatste wedstrijden zijn van de Mexicaan voor RAFC, want hij ligt onder contract bij FC Porto.

Vorig seizoen werd hij door Porto uitgeleend aan Moeskroen, en door de goede banden van D'Onofrio met de Portugese club speelt hij nu bij Antwerp. Opnieuw op uitleenbasis. Maar als het aan de Mexicaan ligt, dan speelt hij volgend seizoen opnieuw in het rood en wit.

"Moeskroen kon mijn aankoopoptie, ik geloof dat die 2 miljoen euro bedroeg, destijds niet betalen. Ik hoop dat Antwerp dat wel kan", aldus Omar Govea bij Gazet van Antwerpen. "Het zou echt leuk zijn als ik de kans krijg om hier te blijven."

Belgisch paspoort

Het is nog maar het tweede seizoen van Antwerp in eerste klasse en de club doet het bijzonder goed. "Het was een goeie beslissing om naar deze club te komen, zeker omdat we het zo goed doen. Die vierde plaats is al mooi, maar daar denken we nu niet aan. We kunnen nóg hoger eindigen. We staan heel dicht bij plaats twee", was Govea erg ambitieus.

De middenvelder van Antwerp houdt van België, dus dat is voor de club nog een extra troef om hem te houden. "Als ik de kans krijg om te blijven, wordt het mijn derde jaar in België. Idealiter blijf ik daarna nóg twee jaar hier, want na vijf jaar zou ik een Belgisch paspoort kunnen krijgen." Dat zullen ze bij de Great Old graag horen.

Hannes Van Gael

Antwerp \\ FC Porto
 
 
Reacties.