Uitblinker Verstraete slaakt zucht van opluchting en reageert op magere opkomst van publiek


Foto: © photonews 21 april 2019 22:49

De opluchting was groot bij heel Waasland-Beveren en zeker ook bij Louis Verstraete nadat de Waaslanders hun tweede overwinning in 2019 behaalden. Verstraete verbeterde zijn statistieken en kroonde zich tot matchwinnaar. Dat deed de huurling van AA Gent wel in een haast lege Freethiel.

De smaak van de overwinning hadden Waasland-Beveren al meer dan twee maanden niet geproefd. "Het is al een tijdje geleden dat we nog eens gewonnen hebben. Voor mij was het van tegen Antwerp geleden dat ik een goal en een assist achter mijn naam kreeg. Mentaal zullen we nu iets beter zitten", maakt Verstraete zich sterk. "Dit zorgt voor ontlading na een periode van twijfels en frustratie."

Zijn treffer kwam er na een ingestudeerd nummertje op een standaardsituatie. "We wisten wel wat we aan het doen waren. De coach maakt er zijn werk van. Het doet dan ook deugd om op zo'n fase te scoren. De eerste helft was voor ons en de tweede voor hen, maar ik vond het toch een verdiende zege."

Je moet voor jezelf spelen en voor de ploeg - Louis Verstraete

De partij was zeker de moeite waard om te bekijken, al lopen de fans er niet meer warm voor. De amper gevulde Freethiel was een vreemd aanzicht. "Het is eigen aan play-off 2. Het is vaak de ploeg die het meeste wilt, die wint. De weinige supporters, dat moeten we er bijnemen. Je moet voor jezelf spelen en voor de ploeg. Het blijft een wedstrijd in eerste klasse, of daar nu honderdduizend of duizend supporters zitten."

Moeskroen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.