Christian Kabasele blaast loftrompet over zijn ex-club


Foto: © photonews 30 april 2019 12:58

Christian Kabasele is aan zijn derde seizoen in het shirt van Watford bezig. De centrale verdediger speelde zich in de kijker bij Racing Genk en versierde zo een transfer naar de Premier League.

Kabasele volgt zijn ex-club nog steeds en is dan ook blij dat Genk op kop staat van het klassement. “Genk verdient die eerste plaats. Ik ben blij dat ze er in slagen teams met grotere budgetten als Club Brugge of Anderlecht achter zich te houden.”

Te gast in La Tribune sprak hij zijn waardering uit voor het werk van Dimitri De Condé, de technisch directeur van Racing Genk: “De Limburgers verliezen elk jaar hun beste spelers. Het is niet eenvoudig om elk jaar aan een nieuwe ploeg te bouwen. Jaar na jaar moeten ze spelers gaan halen die niemand kent en toch snel een meerwaarde kunnen bieden. En dat lukt wonderwel.”

“Toen ik wou vertrekken, hield de club mij niet tegen. Ze zeiden dat ik mocht vertrekken omdat Omar Colley op komst was.”

Colley werd afgelopen zomer voor bijna acht miljoen euro verkocht aan Sampdoria. Eén miljoen meer dan Genk ontving voor Kabasele.

Premier League \\ Serie A \\ KRC Genk \\ Watford \\ Sampdoria
 
 
 
Reacties.