"In de lijn van ons seizoen: nogal eentonig": Voorzitter De Witte kritisch voor geleverde Gentse spel, wat met coach Thorup? Ook die reageert


Foto: © photonews 01 mei 2019 19:40

Na de 1 op 18 in play-off 1 was het voor KAA Gent in de finale van de Beker van België alle hens aan dek om Europees voetbal af te dwingen en een prijs te pakken. Maar het werd een grote ontgoocheling, zag ook voorzitter Ivan De Witte.

"We hebben kansen gemist, maar KV Mechelen heeft deze Beker van België niet gestolen. Ze hebben zeker hun plaats in 1A, dat hebben ze vandaag bewezen", aldus Ivan De Witte in een eerste reactie in de catacomben van Het Koning Boudewijnstadion. "We moeten ze feliciteren voor hoe ze hebben gespeeld."

"Ik was wel wat ontgoocheld in de manier waarop wij gespeeld hebben. Die lag eigenlijk in de lijn van de rest van ons seizoen: nogal eentonig", was er ook de nodige kritiek op het eigen spel. 

Grote opdoffer

"Dit is een grote opdoffer voor ons, dit moeten we even laten bezinken. Pas daarna zullen we verder kijken richting volgend seizoen. Ook bij mij zal dit even tijd nodig hebben om te verteren", besefte de voorzitter van de Buffalo's.

Of de verloren bekerfinale ook zal inhouden dat er mogelijk een andere coach komt? Daarover wilde De Witte nog niet speculeren. En ook Thorup liet niet in die kaarten kijken: "Mijn toekomst? Dat is niet aan mij om over te beslissen."

Beker van België \\ KAA Gent \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.