Entourage Casillas haalt opgelucht adem: "Als dit bij hem thuis was gebeurd ..."

02 mei 2019 16:34

Woensdag raakte het nieuws omtrent de hartstilstand van Iker Casillas bekend en heel de voetbalwereld hield even de adem in. Zijn zaakwaarnemer schetste het relaas van de feiten.

Carlos Cutropia, de zaakwaarnemer van Iker Casillas, was donderdag te gast bij Spaans radiostation COPE. Daar gaf hij een woordje uitleg over de hartaanval van 'San Iker'. "Tijdens de training kreeg Iker last van zijn borst, mond en armen. Het medisch team van FC Porto besliste om hem meteen naar het ziekenhuis te brengen", aldus Cutropia.

"Toch wist Casillas zelf niet dat het om een hartaanval ging. Het was immers de eerste keer dat hij hartproblemen had. Gelukkig gebeurde het terwijl hij omringd werd door medische experts. Als dit thuis was gebeurd, dan hadden de gevolgen rampzalig kunnen zijn", ging hij verder.

Uiteraard werd de zaakwaarnemer ook gevraagd of Casillas ooit nog zou kunnen keepen. "Zijn loopbaan is nu niet aan de orde. Hij lacht weer en voelt zich goed, dat is het belangrijkste. Dit was de grootste overwinning uit zijn leven en het brengt bij mij meer emoties teweeg dan de wereldtitel van Spanje", besloot Cutropia.

Hannes Van Gael

FC Porto
 
 
Reacties.