Transferverbod Chelsea mogelijk goed nieuws voor Rode Duivel?

08 mei 2019 18:37

Vandaag werd bevestigd dat Chelsea een transferban van een jaar moet uitzitten: ook in hoger beroep besloot de FIFA de maatregel te handhaven. Maar mogelijk haalt een Rode Duivel daar wel voordeel uit.

Hoewel transferban van Chelsea mogelijk problemen kan meebrengen voor de transfer van Eden Hazard naar Real Madrid, kan een andere Rode Duivel mogelijks wel voordeel halen uit de situatie.

Michy Batshuayi is immers een van de maar liefst 41 spelers die door de Blues verhuurd worden aan binnen- en buitenlandse ploegen: de ex-speler van Standard en Olympique Marseille komt sinds januari uit voor Crystal Palace maar is nog steeds eigendom van Chelsea. En aangezien Batshuayis moederclub deze zomer geen nieuwe spelers meer mag binnenhalen, zullen ze het maximum moeten proberen halen uit hun bestaande spelersleger. 

Kans voor Batsman?

Coach Maurizio Sarri liet volgens officiële kanalen optekenen dat hij twee à drie uitgeleende spelers 'interessant' vindt, maar wil geen namen noemen. Onder de spelers die zouden kunnen terugkeren, bevinden zich overigens ook namen als Alvaro Morata (momenteel bij Atlético Madrid), Kurt Zouma (gehuurd door Everton) en Tammy Abraham (die dit seizoen 25 goals maakte voor Aston Villa in de Championship). 

Bovendien kwam Batsman bij Palace in tien officiële wedstrijden slechts drie keer tot scoren, zodat het nog maar de vraag is of hij straks in de bovenste lade ligt bij zijn moederclub. 

Premier League \\ Crystal Palace
 
 
 
Reacties.