Waarom de Anderlecht-fans het niet zo erg zouden vinden om donderdag te verliezen... (Zelfs als hen dat Europees voetbal kost)

14 mei 2019 16:46

Donderdag is het Anderlecht-Genk en op sociale media is het duidelijk te merken dat een groot deel van de fans van Anderlecht het niet erg zou vinden als ze die match verliezen. "Nu moeten ze ook geen punten van Genk afpakken", klonk het ondermeer. Waarom? Wij polsten bij één van die fans.

Kristof Lenssens is één van de fans die het Genk gunt en Club Brugge niet. "Al je naar het voetbal kijkt dat Genk dit seizoen speelde, dan weet je meteen waarom", aldus Lenssens. "De supporters van anderlecht zijn liefhebber van mooi en technisch verzorgd voetbal. Wat Genk dit jaar bracht, verwachten wij ook van onze ploeg."

Maar paars-wit heeft de punten wel nodig om zelf vijfde te worden... "Eerlijk gezegd denk ik niet dat Anderlecht ook maar iets kan beginnen tegen dit Genk. Mochten ze onverwacht wel winnen en Club Brugge wint in Luik - wat ik ook niet verwacht - dan zou het sneu zijn dat Genk daardoor de titel mist."

De vijfde plaats missen? Europees voetbal moet je verdienen!

"En die vijfde plaats? Tja, het levert alleen iets op indien Mechelen veroordeeld wordt. Europees voetbal moet je verdienen en het Anderlecht van dit seizoen staat op de plaats waar het hoort te staan", meent Lenssens.

De sympathie voor de Limburgers gaat zo ver dat ze zelfs willen applaudiseren bij een eventuele titel van de Genkies. "Natuurlijk! Genk heeft jonge talenten de kans gegeven zich te ontwikkelen en daarnaast gericht aan scouting gedaan. Daardoor hebben ze nu een heel mooi elftal met onder andere Trossard en Berge. Ze zijn - net als Ajax - een mooi voorbeeld voor Verschueren en co."

Europees voetbal missen? Veel fans hopen dat het een ommekeer zou betekenen

De kans dat Anderlecht Europees voetbal mist, zou voor sommige fans niet eens zo erg zijn na het desastreuze seizoen. "Veel fans hopen dat het een ommekeer zou betekenen. Marc Coucke kreeg een zware erfenis. Laat ons hopen dat hij deze zomer wil laten zien dat we nog altijd de grootste club van België zijn. De jeugd is een goede basis, als je daar enkele gerichte ervaren transfers kan bij doen, dan kan het zeer snel keren. Hopelijk doen ze - hoe klein de kans ook is - een poging voor een terugkeer van Vincent Kompany."

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.