Politiek is over één ding unaniem: fiscale voordelen voor voetbalclubs moeten aangepast (of zelfs afgeschaft) worden


Foto: © photonews 16 mei 2019 06:31

Je gaat het niet veel vinden: een agendapunt waar alle politieke partijen het vrijwel unaniem over eens zijn. Wel de fiscale en rsz-voordelen voor voetbalclubs is zo'n punt. Die kosten de schatkist 130 miljoen euro per jaar en dat moet stoppen, vinden ze.

Groen, SP.A en Vlaams Belang willen het gunstregime afschaffen. CD&V en Open VLD zoeken naar 'eerlijkere' alternatieven. “Wij gaan nog steeds voor een drieledige aanpak: het afschaffen van de RSZ-korting vanaf een bepaald loon, de fiscale korting moet volledig besteed worden aan jeugdopleiding, eventueel opengetrokken naar infrastructuur en medische begeleiding en het minimumloon voor niet-EU-sporters moet drastisch omhoog", zegt Roel Deseyn ( CD&V) in Het Nieuwsblad.

Bij de Pro League hopen ze dat het de storm wat luwt. “Dan moet ik hen teleurstellen. Dit dossier komt in de volgende legislatuur honderd procent zeker opnieuw op tafel", klinkt het bij Egbert Lachaert van Open VLD. Wat ik in ieder geval straf vind: Marc Coucke komt ons vertellen dat de clubs zonder die voordelen overkop zouden gaan, maar als we dan horen hoeveel er uitgegeven is aan makelaars: Dat kan natuurlijk niet.”

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.