Ex-Anderlechtcoach gaat weer aan de slag, maar niet als hoofdtrainer zoals verwacht


Foto: © photonews 17 mei 2019 12:40

Het huwelijk tussen Fred Rutten en Anderlecht was geen groot succes, en nu heeft de Nederlandse coach een nieuwe uitdaging gevonden in eigen land. Al is het nog maar de vraag of hij tevreden is met de wending die zijn carrière neemt.

Een dikke maand na het ontslag van Fred Rutten bij RSC Anderlecht heeft de Nederlander naar verluidt een nieuwe job beet, al sluiten we niet uit dat hij toch ietwat bedrogen uitkomt. Zijn naam werd immers genoemd bij FC Twente, de club waar hij tussen 2006 en 2008 al oefenmeester was, maar de kampioen van de Nederlandse tweede klasse koos uiteindelijk voor ene Gonzalo Garcia-Garcia.

Aangezien die laatste echter nog groen achter de oren ziet als hoofdtrainer, kan hij wel wat hulp gebruiken van meer ervaren rotten. Het lokale medium Tubantia meldt dan ook dat Garcia-Garcia steun zal krijgen van Fred Rutten, die volgens sommige bronnen "advies zal verlenen" zonder verplichtingen. Van hoofdtrainer bij een Belgische topclub naar hulpje bij een Nederlandse promovendus? Rutten zal zich zijn carrièreverloop toch wel enigszins anders hebben voorgesteld...

FC Twente
 
 
 
Reacties.