BREAKING: Vincent Kompany verlaat Manchester City

19 mei 2019 10:12

Manchester City heeft zondagvoormiddag laten weten dat de beslissing gevallen is: kapitein Vincent Kompany verlaat de club na elf seizoenen. Zo dadelijk komt er ook een verklaring van Kompany zelf.

Manchester City is uiteraard trots op de periode die Kompany bij de club speelde: "Een leider in de kleedkamer en een rustige ambassadeur er buiten", aldus voorzitter Khaldoon Al Mubarak. "Ik weet niet of hij verwachtte om vier keer de titel te vieren terwijl hij kapitein was, maar hij zal altijd herinnerd worden als deze periode besproken wordt met latere generaties. Zijn leiderschap, intelligentie en doorzettingsvermogen lieten hem toe onder vier verschillende managers te spelen en vele zware blessures te overkomen."

Kompany nam de beslissing zelf. "Hoe zwaar dit ook is, het is tijd om te gaan. Ik voel niets anders dan dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor al diegenen die me steunden op deze speciale reis in een heel speciale club."

"Ik zal nooit vergeten hoe de City-fans me loyaal bleven steunen in goede, maar vooral in slechte tijden. Ze inspireerden me om nooit op te geven."

Johan Walckiers

Manchester City \\ Watford
 
 
Reacties.