Mpoku heeft het over zijn toekomst bij Standard

20 mei 2019 10:53

Paul-José Mpoku kon naar de Amerikaanse MLS, maar besloot het aanbod van New England Revolution naast zich neer te leggen. Wat heeft de zomertransferperiode voor hem in petto, en speelt hij na de Africa Cup nog voor de Rouches?

Paul-José Mpoku liet niet veel los na afloop van de laatste match van het seizoen. "Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit zal zien. Maar ik heb nooit aangestuurd op een vertrek: ik ben nooit op de deuren gaan kloppen om te zeggen dat ik ervandoor wil", verklaarde de Luikse vicekapitein na de 0-0 tegen kersvers kampioen Genk. 

"Er waren in december voorstellen binnengekomen maar we hadden toen samen beslist om daar niet op in te gaan, en er was ook nog een recenter aanbod dat ik zelf geweigerd heb. Ik wil geen kopzorgen: een mooi voorstel zullen we altijd bekijken, maar tot nader order blijf ik hier om mij voor 200% in te zetten. Dit is mijn club."

"In mijn achterhoofd speelt altijd de droom om met Standard de titel te winnen. Mijn relatie met de trainer is goed: ik heb nooit problemen met hem gehad en hij nooit met mij. We praten alles altijd uit."

Soms vroeg je je af of het wel dezelfde spelers waren op het veld

De Congolese international kan van een rustpauze genieten voor het begin van het Afrikaans voetbalkampioenschap, want dankzij de derde plaats hoeft Standard geen Europese barragematch meer te spelen. "We hebben gedaan wat we moesten doen, het doel is bereikt. Er waren veel pieken en dalen, maar op basis van het gehele seizoen is die derde plaats verdiend", aldus Mpoku. 

"We hadden meer punten kunnen pakken tijdens sommige wedstrijden, maar we waren niet altijd even constant. Nu en dan hebben we geweldige partijen gespeeld, en op andere dagen vroeg je je af of het wel dezelfde spelers waren op het veld. Volgend seizoen moet dat beter", concludeerde hij.

Standard
 
 
 
Reacties.