Deschacht: "Kompany zal Anderlecht veel stabieler maken"

20 mei 2019 16:02

Vrijwel niemand had de terugkeer van Vincent Kompany naar Anderlecht zien aankomen. Ook ex-ploegmaat Olivier Deschacht niet.

“Dit is ongelofelijk goed nieuws voor Anderlecht”, vertelde Deschacht tijden een Facebook-live bij Sporza. “Hier had ik echt geen rekening mee gehouden. Ik heb hem de laatste weken veel zien spelen bij Manchester City en hij kon mee met de vingers in de neus.”

“Anderlecht haalt de op één na beste verdediger uit de Premier League”

“Ik dacht dat hij nog een jaar bij City zou blijven om er volgend jaar mee te dingen naar de eindoverwinning in de Champions League. Dat is dus niet het geval.”

Deschacht vindt dat Anderlecht een uitstekende zaak doet met het aantrekken van Kompany. “Ze halen de op één na beste  verdediger van Engeland. Ik vind enkel Virgil van Dijk nog beter. Dit is fantastisch nieuws.” 

 “Vincent zal Anderlecht veel stabieler maken, ook met zijn groot voetballend vermogen. Als trainer is het natuurlijk afwachten. Er zijn in het verleden al veel absolute topspelers geweest die het als trainer moeilijk gehad hebben en intussen gestopt zijn. Ik hoop dat hij iemand meeneemt die heel sterk is. Want je mag de combinatie speler-trainer zeker niet onderschatten.”

Deschacht wist al lang dat Kompany ooit trainer zou worden. “Ik speelde met hem bij Anderlecht toen hij zestien was. Hij was toen al een leider. Hij zette zelfs meteen Pär Zetterberg op zijn plaats.”

Met Kompany heeft Anderlecht alleszins al een eerste fameuze transfer beet. Kan het deze zomer nog dikke vissen aan de haak slaan? "Anderlecht zal wellicht toppers willen halen, maar toppers kosten veel geld. Ik weet niet hoe ver voorzitter Marc Coucke kan en zal gaan. Het lijkt me wel onrealistisch om de échte toppers te halen, want bijvoorbeeld in Engeland verdient iedereen ontzettend veel, zelfs beperkte spelers."

"Er zal dus goed gescout moeten worden en verder is het zaak je huidige, jonge spelers beter te maken. Het is misschien wel een optie om talenten die bij Manchester City of andere Engelse clubs niet aan de bak komen te huren. Daar kan Kompany met zijn status een belangrijke rol in spelen." 

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.