Trainer in hetzelfde geval als Kompany, zonder Pro Licence: "Waarom Kompany wel en ik niet? Dit laat ik niet zo"


Foto: © photonews 21 mei 2019 19:47

Vincent Kompany gaat de sportieve lijnen uitzetten bij Anderlecht. Hij heeft zijn Pro Licence nog niet, maar dat willen ze bij paars-wit oplossen door er een T1 naast te zetten die de nodige documenten heeft. Urbain Spaenhoven, opzijgezet bij Lierse Kempenzonen omwille van die situatie.

Spaenhoven trok grote ogen. In maart moest hij - onder dwang van de licentiecommissie - opstappen bij Lierse Kempenzonen. De club dreigde immers zijn licentie niet te krijgen omdat er 'het vermoeden' was dat Spaenhoven zonder licentie de sportieve krijtlijnen uittekende. Nochtans hadden ze met Dave De Herdt ook een trainer met de Pro Licence, die tijdens de matchen alles op zich nam. 

Ik ben ter dood veroordeeld door de licentiecommissie

"Ik viel van mijn stoel. Met alle respect voor Kompany - uiteraard heeft hij alle kwaliteiten om een goeie trainer te worden - maar dit is toch dezelfde situatie als bij mij? Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat evolueren. Bij Lierse waren wij ook perfect in orde. Maar er was het vermoeden van de licentiecommissie dat ik trainer was... Alsjeblieft hé, we hebben ons aan alle regels gehouden!"

"De vergelijking met Kompany is wel heel opvallend. Ik werd geslachtofferd omdat de licentiemanager in februari zei dat de club in de problemen zou kunnen komen voor de licentie. Anderlecht heeft zijn licentie voor volgend seizoen al, maar in februari als er beslist moet worden over volgend seizoen..."

Anders laat ik me ook inschrijven als speler hé

"Het gelijkheidsbeginsel gaat hier toch op? Zie jij eigenlijk iemand Kompany slachtofferen? Zelfs de licentiemanager? Maar dit is echt een situatie die ik ga opvolgen. Ik ben van mijn job beroofd hé. Ik heb nog geen enkel voorstel gekregen van een club uit amateur, ondanks mijn palmares. Niemand twijfelt aan mijn capaciteiten, maar iedereen heeft schrik nu om mij te halen. Ik ben ter dood veroordeeld door de licentiecommissie!"

Zoals eerder gezegd gunt hij het Kompany uiteraard ook. "Ik twijfel niet aan zijn compentie. Maar dat hij in Engeland al bezig was met zijn papieren? Ik kan ook in Engeland in zeven dagen mijn licentie halen, maar je moet natuurlijk training kunnen geven in perfect Engels. In België duurt dit twee jaar. En die cursus is al bezig sinds april. Wat gaan ze doen? Kompany laten aanschuiven in september?"

Het zit hoog bij Spaenhoven, die vijf titels en vijf eindrondes in de lagere reeksen op zijn cv heeft staan. "Dit is willekeur. Ik ben niet van plan dit zo te laten. Ik wil zo niet eindigen. Ik wou nog even doorgaan, maar nu zit ik al maanden thuis. Anders laat ik me ook inschrijven als speler hé. Ik ben 60, maar nog ongelooflijk fit! Ja, dit heeft me sterk aangegrepen."

Anderlecht
 
 
 
Reacties.