Nieuwe rol De Bleeckere zorgt voor wrevel bij Pro League... Pots, Bellon... moeten stoppen als VAR


Foto: © photonews 23 mei 2019 07:11

Twee persconferenties gisteren: eerst de hervorming van het departement arbitrage van de KBVB en daarna de Pro League over de nieuwe voorzitter en het competitieformat. Maar bij die tweede vergadering stonden ook de scheidsrechters op de agenda. En dat zorgde wel voor wat animo.

De Pro League stond op zijn achterste poten. Want volgens de reglementen hebben zij het recht om een afgevaardigde voor te stellen voor het departement arbitrage. Deze keer werd er echter achter hun rug om gehandeld. "Het had eleganter gekund", gaf kersvers voorzitter Peter Croonen mee. Wat hij er niet bij zei: twee uur van de zes uur durende vergadering van de Pro League was eraan gesoupeerd.

Twistpunt was Frank De Bleeckere, die een prominentere rol krijgt binnen het Referee Office. De Bleeckere is bij Club Brugge niet meteen de meest favoriete persoon nadat hij in zijn powerpoint de uitzonderingsregel op hands vergat uit te leggen. Een thema dat gevoelig ligt bij blauw-zwart aangezien ze verloren op Genk tijdens de play-offs door vermeende hands van Brandon Mechele. De Bleeckere beweert echter dat scheidsrechter Boucaut en VAR Tim Pots dat hadden moeten weten.

Maar Verhaeghe en Bayat wisten wel al dat hij mee de leiding in handen zouden krijgen als bestuursleden van de KBVB. Topclubs als Gent en Anderlecht vonden het niet kunnen dat ze de rest niet op de hoogte brachten... Want ook de Pro League wou er iets over te zeggen hebben. 

Pots moet trouwens stoppen als VAR door de nieuwe richtlijnen. Net als Bellon, Virant, Colemonts en Delacourt. Enkel nog actieve refs mogen in het VAR-busje gaan zitten.

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.