Exclusief: Hanni: Fans worden gestraft door stommiteiten van individuen

29 mei 2019 13:41

In een gesprek met één van onze collega's van Walfoot, hadSofiane Hanni het over zijn ex-club KV Mechelen.

Voor Hanni de kleuren van Anderlecht verdedigde, voetbalde hij voor KV Mechelen. Daar groeide hij uit tot één van de beste spelers van de competitie. De Algerijn is nog lang niet vergeten waar hij vandaan komt.

Anderlecht beleefde een rotseizoen, terwijl Mechelen op sportief vlak een schitterend jaar achter de rug heeft. “Ik vond het heel jammer om hen vorig jaar te zien zakken. Het eerste waar ik aan dacht was de Mechelse aanhang. De supporters zijn echt ongelofelijk”, aldus Hanni. “Maar om dan zo snel opnieuw te promoveren: chapeau.”

“De spelers die ze vorige zomer aantrokken waren een duidelijk signaal dat ze meteen opnieuw wouden promoveren. Als dat dan nog eens lukt én je de Beker kan winnen… dat is ongelofelijk.”

Toch is het nog steeds de vraag of KVM volgend jaar wel opnieuw in 1A speelt. “Die hele zaak is een enorm spijtig verhaal. Het stoort mij dat de club na zo’n ongelofelijk seizoen kan worden gestraft door de stommiteiten van enkele individuen. Ze gaan de spelers en de supporters straffen die helemaal niets te maken hebben met dat matchfixingsschandaal. Dat is een harde noot om kraken. Al ben ik natuurlijk geen advocaat of rechter”, besloot Hanni.

Simon Wauters

Beker van België \\ KV Mechelen \\ Spartak Moskou
 
 
Reacties.