De Bleeckere over het vetpercentage van de refs: "Sommigen zullen misschien een inspanning moeten doen"


Foto: © photonews 30 mei 2019 08:51

De mail die het Referee Department stuurde naar zijn refs uit 1A en 1B zorgde wel voor wat commotie. De scheidsrechters moeten naar een vetpercentage van 12 procent. Heel scherp, klinkt het in voetbalmiddens. Frank De Bleeckere, assistent-technisch directeur, relativeert dat.

"Wij passen gewoon de officiële UEFA-normen toe”, zegt De Bleeckere aan HLN. “Die variëren van ‘very poor’ over ‘good’ tot ‘excellent’. Om u een idee te geven: ‘good’ houdt een vetpercentage van 15 procent in, ‘very good’ staat gelijk met een vetpercentage van 12 tot 14,9 procent. Wie onder de 12 procent zit, krijgt de score ‘excellent’. Het vetpercentage mee in acht nemen bij de beoordeling van de fysieke paraatheid van onze refs, doen wij overigens al jaren. Dit is niet nieuw. En nogmaals, wij volgen gewoon de richtlijnen van de UEFA."

Voor 15 juli moet hun vetpercentage onder de 15 procent zitten, op 17 oktober moet dat 12 procent zijn. "Ik voorzie weinig tot geen problemen. Sommige mensen zullen misschien een inspanning moeten doen en ik begrijp dat het wat moeilijker wordt eens je boven de veertig bent. Maar een grote meerderheid van de scheidsrechters beantwoordt nu al aan de normen. Er is geen enkele reden om hierdoor in paniek te schieten."

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.