Belgische topclubs vergaderen in het geheim over volledig nieuwe competitie(formule)

31 mei 2019 07:16

Omdat er geen meerderheid werd gevonden voor een nieuwe competitieformule, blijft het systeem van 16+8 met play-offs voorlopig actief.

Eén profcompetitie met twintig zonder play-offs of twee keer twaalf met drie keer acht na nieuwjaar: er werden de afgelopen maanden en jaren al heel wat formats gewogen en te licht bevonden.

Vooral Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe wil absoluut van de play-offs af. Hij droop vrijdag dan ook teleurgesteld af nadat zijn voorstel van twintig profclubs het niet had gehaald.

BeNeLiga

Dinsdag vond volgens Het Nieuwsblad echter geheim topoverleg plaats tussen de Belgische topclubs. Het onderwerp? De BeNeLiga: een gemeenschappelijke competitie tussen Belgische en Nederlandse clubs.

Enkel de G5 en de CEO van de voetbalbond waren uitgenodigd. AA Gent daagde niet op, maar Club Brugge, Anderlecht, Standard en Racing Genk vaardigden wel iemand af.

Door de krachten te bundelen, zouden België en Nederland een veel beter tv-contract kunnen afsluiten, maar de kleinere Belgische clubs zullen wellicht niet blij zijn met de démarche van de topclubs. Ook in Nederland stuit het idee van een BeNeLiga steeds op veel kritiek.

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie
 
 
 
Reacties.