Omkoping in 1993 bij Club Brugge: "Ik geloof er niks van, maar als het zo zou zijn, hoop ik dat die mannen nooit meer gerust slapen"

01 juni 2019 14:59

Bommetje gisteren nadat de Roemeense ex-bondscoach Cornel Dinu weer een beschuldiging lanceerde. Club Brugge-Marseille in de Champions League van 1993 zou omgekocht geweest zijn door voorzitter Bernard Tapie. De Brugse coach van toen, Hugo Broos, reageert verbijsterd.

Club Brugge verloor die match met 0-1 en Dinu beweert nu dat verschillende spelers zich lieten omkopen door toenmalig Marseille-voorzitter Tapie. Ook de Roemeense ref van die match zou geld toegeschoven gekregen zijn om geen gele kaart uit te delen aan verdediger Boli.

“Je handen voor iemand anders in het vuur steken is gevaarlijk, maar voor die groep durf ik het toch”, aldus Hugo Broos bij HLN. “Er zijn me geen vreemde dingen bijgebleven. En mocht het toch zo zijn, hoop ik dat die personen nooit meer gerust slapen. ’t Zou de grootste teleurstelling van mijn leven zijn. Maar nogmaals: ik geloof er niets van.”

Johan Walckiers

Club Brugge
 
 
Reacties.