Advocaat Lokeren begrijpt niet dat Waasland-Beveren in 1A blijft: "Het waren geen kaboutertjes die telefoneerden, he"

01 juni 2019 20:50

In tegenstelling tot KV Mechelen, blijft Waasland-Beveren wel in 1A. Tot onbegrip van Lokeren-advocaat Walter Van Steenbrugge.

“Ik heb net contact gehad met het bestuur van Lokeren”, vertelde hij tegenover Het Laatste Nieuws.  “Ze reageren verslagen op de beslissing van de Geschillencommissie. Ik raad mijn cliënten dan ook aan om beroep aan te tekenen."

"De motivering van de Geschillencommissie is erg uitgebreid, maar er is één deel waar nauwelijks dieper op wordt ingegaan: de vrijspraak van Waasland-Beveren”, aldus de advocaat.

“Er wordt amper iets gezegd over de poging tot omkoping en de meldingsplicht die de bestuurders van Waasland-Beveren hadden. Terwijl het toch om belangrijke clubmensen ging en ze een ingreep pleegden op het competitiereglement. Competitievervalsing, dus”, oordeelt Van Steenbrugge.

“Het valt toch niet uit te leggen dat Waasland-Beveren vrijuit gaat? Het waren geen kabouters die die telefoontjes pleegden, hé. Je moet geen rechten hebben gestudeerd om te zien dat dit niet klopt: de inbreuken zijn bewezen, maar toch laat men de schuldigen ongestraft.”

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.