Initiatiefnemers van de tifo over Lukaku hebben hun doel bereikt: "Zijn reactie heeft ons echt geraakt"

13 juni 2019 14:36

"26 years old, already a legend". Dat was de tifo ter ere van Romelu Lukaku net voor de wedstrijd tussen de Rode Duivels en Schotland op gang werd getrapt. De spits van Manchester United wist het wel te appreciëren en bedankte met twee goals.

Romelu Lukaku krijgt, ondanks zijn statuut als topschutter aller tijden voor de nationale ploeg, regelmatig af te rekenen met kritiek. Dat begrijpen ze niet goed bij 'Belgium Fans' een relatief nieuwe supportersclub die zich toelegt op sfeer maken en tifo's.

We zijn erg tevreden met de reactie van Lukaku.

"We waren geraakt door een interview van Lukaku waarin hij toegaf dat hij zich niet goed voelde bij de kritiek in het stadion. Hij wou zelfs niet dat zijn ouders nog naar het stadion gingen. Zoiets kan niet en dus hebben we besloten om te laten zien dat we achter hem staan", legde Quentin de Timary van Belgium Fans uit in een gesprek met Voetbalkrant.com.

En dat heeft Lukaku duidelijk gemerkt. "Onze tifo had iets beter uitgewerkt kunnen worden, maar we zijn tevreden met het resultaat en vooral met de reactie van Romelu Lukaku. Die heeft ons echt geraakt. Het toonde aan dat hij het wel naar waarde wist te schatten."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you to the fans for showing love! I appreciate it 💯

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku (@romelulukaku) op

Bij Belgium Fans begrijpen ze de kritiek aan het adres van Lukaku overigens niet. "Hij is 26 jaar en heeft al 48 goals gemaakt voor België, dat is onwaarschijnlijk! De criticasters zien alleen maar de kansen die hij er niet in schiet en vergeten blijkbaar al het werk dat hij voor de ploeg verricht. Waar zouden we nu staan zonder al zijn doelpunten", kaatste De Timary de bal.

België
 
 
 
Reacties.