Youngster krijgt kans van Kompany op nieuwe positie: "Het is een compleet nieuwe visie onder Vincent"

30 juni 2019 16:18

Vorig seizoen kwam Hannes Delcroix in totaal tot 44 speelminuten voor de hoofdmacht, nu wordt hij in de voorbereiding meteen uitgespeeld. Maar niet op zijn gekende positie: "Het was een beetje een shock."

Hannes Delcroix is een 20-jarige centrale verdediger, maar in de oefenwedstrijd tegen Oudenaarde werd hij op rechtsachter uitgespeeld: "Dat was wel even een shock voor mij, toen ik mijn naam zag staan op rechtsachter", aldus de verdediger na de oefenwedstrijd.

"Het is spelen met veel druk naar voren en goed in de zones blijven, waarbij we ook goed naar binnen moeten komen als de bal de overkant is. Vincent wil dat al die details goed lopen en goed worden opgevolgd. Dat hebben we goed gedaan deze keer."

Visie van Kompany

Delcroix wil veel bijleren in deze voorbereiding: "We willen de visie van Kompany laten zien, dus is het nu wel vrij veel theorie. Maar dat is goed, zo kunnen we bijleren. De bal altijd in de ploeg houden, dat is wel een beetje nieuw. Daar moeten we nu aan werken, met veel jonge spelers."

"Het blijft nog wel een beetje raar om hem als coach te hebben en dan ben je natuurlijk nog wel wat onder de indruk, maar hij stuurt de spelers wel goed én hij blijft ook altijd positief", had Delcroix nog lof voor zijn nieuwbakken coach en ploegmaat.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ SV Oudenaarde
 
 
Reacties.