Hendrik Van Crombrugge aast op zijn transfer: "Er zit van alles in de pijplijn, maar er is nog niets afgerond"


Foto: © photonews 11 juli 2019 18:09

Hendrik Van Crombrugge (Eupen) stond woensdagavond een helft onder de lat in de oefenpot tegen Oud-Heverlee Leuven. Maar de doelman, die zich tegenwoordig ook Rode Duivel mag noemen, aast natuurlijk op een transfer.

Van Crombrugge speelde de tweede helft in het oefenduel tegen OHL (2-2) en hield zijn netten schoon. "Of dit een beetje een thuismatch was? Toch wel. Ik ben geboren in Leuven. Ik heb daar gewoond en ben daar naar school geweest", vertelt het Eupense sluitstuk. "Mijn vader werkte aan de KUL. Mijn ouders wonen in Tielt-Winge en ikzelf woon hier iets verderop in Bekkevoort."

"Ik vond het leuk om hier eens in de buurt te spelen. Al was het wel raar om met de bus van Eupen naar hier te komen", aldus Van Crombrugge, die blij was met de reactie van zijn team na de pauze. "In de eerste helft wisten we door de jonge ploeg dat het moeilijk zou worden. In de tweede helft hebben we goed van achteruit gevoetbald. Dit gelijkspel is dus zeker terecht."

Het was ongetwijfeld één van zijn laatste matchen voor de Panda's. "Normaal gezien vertrek ik, ja", zegt de doelman. "Ik lig nog onder contract tot het einde van het seizoen, maar ik heb een vertrekwens en die is algemeen bekend. De club wenst me ook toe om die stap vooruit te zetten. We werken samen om tot een goed compromis te komen waar iedereen beter van wordt."

Buitenland wenkt

"De transfermarkt is nog lang. Er zit van alles in de pijplijn, maar er is nog niets afgerond." Het buitenland wenkt voor Van Crombrugge. "De meeste interesse komt uit het buitenland. Daar zijn de clubs meteen iets concreter. Welke competitie? Ik ga niet met kruimeltjes beginnen te strooien", lacht hij. "Als alles rond is, zal dat wel gecommuniceerd worden. Als de club en ik er beter van worden, dan is iedereen tevreden."

Maar kan het nog zijn dat we Van Crombrugge eind juli onder de lat zien staan op de eerste speeldag van de JPL. "De trainer moet de jongens opstellen waarvan hij denkt dat het de beste ploeg is. De mensen weten dat ik een harde werker ben en dat ik in deze groep de ancien ben. Ik zit hier al 6 jaar. Ik ben één van de leiders en zo zal ik mij altijd blijven gedragen zolang ik hier ben", besluit Van Crombrugge. 

Eupen \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.