De prognose van de redactie: wat mogen we dit seizoen verwachten van Sporting Lokeren?

15 juli 2019 17:39

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: Sporting Lokeren.

Prognose

Sporting Lokeren degradeerde afgelopen seizoen als hekkensluiter van 1A naar 1B, waar ze in een sterke reeks terechtkomen met veel teams met héél veel ambities. In 1A blijven lijkt soms makkelijker dan in 1B kampioen te worden.

Kunnen de Waaslanders weerstaan aan Beerschot, Union en OH Leuven? Het zal niet evident zijn, maar een stekje in play-off 2 moet wel minstens de ambitie zijn. En er zit zeker muziek in de troepen van Glen De Boeck.

Opvallendste transfers

Op dit moment lijkt de kern van Sporting Lokeren zeker niet minder gestoffeerd dan vorig seizoen. Olivier Deschacht en Ari Skulason vertrokken dan wel, met Jelle Van Damme en Jimmy De Jonghe werd verstandig ingekocht qua vervangers.

Er wordt veel verwacht van de Japanse aanwinst Jun Amano, maar vooral spits Anel Hajric viel al positief op. "Er zal voorin nog wat bij moeten, Hajric zal niet de volledige competitie alleen kunnen dragen. Enfin, des te beter als het wel lukt", aldus coach De Boeck daarover. 

Sterke punten

De Boeck heeft van zijn geslagen groep van enkele maanden geleden al een collectief gemaakt dat voor elkaar door het vuur wil gaan. De situatie rond 'Operatie Propere Handen' heeft de ploeg vermoedelijk nog dichter bij elkaar gebracht. Voorin loopt er met Mbayo en Hajric heel wat creativiteit, achterin heeft de coach met Van Damme een prima verlengstuk op het veld rondlopen. 

Zwakke punten

Het middenveld werd vorig seizoen veelvuldig overspeeld in 1A, in 1B zal de tegenstand zeker niet minder zijn qua kracht in het centrum van het veld. Benieuwd of de Japanner dat allemaal op zijn eentje zal kunnen regelen en/of er nog iets bij moet om te weerstaan aan de tegenstand.

Voorbereiding

Sporting Lokeren speelde volgende oefenwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe seizoen:

{INSERT_PREPARATION}

En wat als het toch nog 1A zou worden voor Sporting Lokeren? De kans is uiteraard bijzonder klein dat het nog zal gebeuren, maar wie weet valt er de komende tien dagen alsnog een lijk uit de kast waardoor de reeksindeling zou veranderen als de uitspraak van het BAS alsnog wordt teruggedraaid?

"Een ploeg die klaar is om te strijden voor de top in 1B, is ook klaar om zich makkelijk te redden in 1A", aldus coach Glen De Boeck daarover. "Wij focussen ons op 1B." Toch moet Lokeren zeker in staat geacht worden om in 1A een rustig seizoen rond plaats 11 te kunnen draaien.

Qua kwaliteiten hadden Beerschot, Union en KV Mechelen alledrie ook al meegekund in de middenmoot van 1A, dat zou volgend seizoen niet anders zijn.

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.