Saar Verdonck is er dan toch bij op EK U19: "Had het niet meer verwacht"


Foto: © Leo Stolck 15 juli 2019 17:38

Aanvankelijk stond ze op de reservenlijst, maar door een aantal blessures mocht Saar Verdonck - net als haar teamgenote Talitha De Groote - alsnog mee naar het EK in Schotland met de Red Flames U19.

"Nee, ik had niet meer verwacht nog mee te mogen naar het EK. Het was even wennen toen ik niet in de selectie zat, maar was opgeroepen voor de reservenlijst", aldus Saar Verdonck in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Ik mocht wel alle stages meemaken met de groep en zo bleef ik toch nog wat bij de groep. Er waren nog wat twijfels bij bepaalde meisjes over hun fitheid, deze week kreeg ik dan het nieuws dat ik toch meemocht naar het EK."

Altijd al een droom

Dat zorgde voor gemengde gevoelens: "Ergens maakte mij dat natuurlijk heel blij, maar het is natuurlijk jammer voor de geblesseerden die zijn afgevallen in de selectie. Het was altijd al een droom om bij deze kern te horen, dus ik neem elke ervaring mee. Tot nu toe heb ik die met beide handen kunnen grijpen, ik ben ook heel erg graag bij deze groep."

"Ik wilde er niets van missen, dus ik wilde er heel graag bij zijn en dus was het zwaar en moeilijk om er eerst naast te vallen. Het is soms hard en moeilijk voor de coaches om keuzes te maken, maar ik ben heel blij dat ik er bij ben. We willen iets laten zien op het EK."

Club Brugge \\ België
 
 
 
Reacties.