KVM-trainer Vrancken beseft dat zijn voorbereiding pas vorige week begon: "Daarvoor was iedereen met eigen toekomst bezig"

19 juli 2019 06:17

KV Mechelen weet eindelijk waar het aan toe is. Het speelt de Supercup als 1A-club, gaat niet Europa en speelt geen bekervoetbal. Gemengde gevoelens dus bij trainer Wouter Vrancken, die wel nog versterking nodig heeft om het avontuur in 1A tot een goed einde te brengen.

Vrancken beseft dat al de commotie een impact gehad heeft op zijn voorbereiding. "Zolang er geen duidelijkheid was over ons sportieve lot, was iedereen met zijn eigen toekomst bezig", bevestigt hij in Het Nieuwsblad.

"Vorig jaar zaten we in 1B. We konden ons afsluiten voor de buiten­wereld en helemaal toeleven naar onze gemeenschappelijke doelen. Nu was dat veel moei­lijker geworden. Pas toen we vorige week woensdag op stage vernamen dat we in 1A starten, konden de spelers de knop omdraaien. Onze voorbereiding is eigenlijk toen pas begonnen.”

Door de zaak stond de transferactiviteit ook op een laag pitje. “Er moeten sowieso nog spelers bij. German Mera, Seth De Witte en Tim Matthys laten een leemte en moeten vervangen worden. En als we een stap voorwaarts willen zetten tegenover vorig jaar, moet er nog extra versterking bij."

Jupiler Pro League \\ Roda JC Kerkrade \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.