Doelmannenverhaal bij Anderlecht nog niet helemaal opgelost, komende weken mogelijk nog veranderingen

20 juli 2019 14:12

Frank Boeckx wordt dus de nieuwe doelmannentrainer van de beloften van Anderlecht. Een dubbele functie voor de 32-jarige goalie, want hij blijft ook bij de eerste ploeg als speler. Zijn rolomschrijving daar zal afhangen van wat er de komende weken nog gebeurt.

Het waren Kompany en Bellamy die het voorstel deden om Boeckx bij de jeugd te zetten. De voorbeeldige mentaliteit van de ervaren rot was hen ook opgevallen en de klik met Bellamy was er al snel. Niet moeilijk, want Boeckx is één van de sfeermakers in de kern en heeft een goeie relatie met iedereen.

Het is wel niet zo dat hij sowieso derde doelman wordt. Dat hangt af van wat er nog gaat gebeuren met Davy Roef. Momenteel mag die niet vertrekken, ondanks dat hij in zijn laatste contractjaar zit. Roef wil uiteraard spelen en momenteel is hij pas tweede doelman. Als er voor hem nog een oplossing komt, schuift Boeckx mogelijk weer op in de pikorde. 

In die optiek blijft ook Mile Svilar een optie. Svilar zit bij Benfica in een moeilijke situatie, maar voor hem zijn de andere Belgische ploegen amper een optie. Als hij terugkeert naar België zou het bij Anderlecht zijn. Dus ja, even afwachten of er nog beweging komt...

Anderlecht \\ Hamburger SV
 
 
 
Reacties.