OHL wil meedoen voor promotie... maar op welke posities moeten de Leuvenaars nog versterking zoeken?


Foto: © photonews 22 juli 2019 13:12

In 1B is het ondertussen ook aftellen naar de competitiestart, al beginnen ze er in de Proximus League een weekje later aan dan in 1A. Oud-Heverlee Leuven wil wat graag het teleurstellende seizoen van vorig jaar doorspoelen met promotie. Maar hoe staat het er momenteel voor aan den Dreef?

Binnen anderhalve week opent OHL het nieuwe seizoen thuis tegen Virton. Winnen werd in de voorbereiding alleen gedaan in de opener tegen Zulte Waregem. Behalve een nederlaag tegen KV Kortrijk werd er ook gelijkgespeeld tegen KV Mechelen, Eupen en tegen de Nederlandse promovendus Twente. Overigens allemaal ploegen uit de hoogste afdeling. Niet zo slecht dan. 

Coach Vincent Euvrard gaf al enkele keren aan dat de Leuvenaars inkomende transfers nodig hebben om een bepalende rol te spelen in de promotiestrijd. Op welke posities moet OHL absoluut nog versterking halen om een rol te spelen in de promotiestrijd? Voor de komst van Tom Van Hyfte sprak Euvrard toch over nog 5 à 6 versterkingen. Het Leuvense huiswerk is dus nog lang niet af. 

Topprioriteit ligt in de defensie

Tot dusver geen nieuwe namen in de Leuvense defensie. Alleen maar vertrekkers. David Hubert lijkt door coach Euvrard een rij achteruit geschoven te worden, maar verdedigend moet er zeker nog wat bij. Topprioriteit voor de Vlaams-Brabanders: linksvoetige verdediger(s). 

Liefst van al een centrale verdediger - er loopt momenteel geen linksvoetige rond - én een linksback. Met Tshimanga en de jonge Laes, die wel mooie dingen liet zien in de voorbereiding, is de spoeling daar te dun. 

Ook een extra concurrent voor Duplus op rechts is zeker geen overbodige luxe. Al kunnen daar wel de jonge Libert en Mertens ook opdraven. 

Plaatsen in de driehoek duur

Op het middenveld worden nog weinig versterkingen verwacht. Keita toonde zich een stevige buffer voor de defensie, met Mercier werd de nodige creativiteit aangetrokken. Maertens, verkozen tot 'Speler van het Seizoen' vorig jaar, bleef en met nieuwkomer Van Hyfte, Kehli en eventueel Hubert zit het daar wel snor. Al zal Euvrard mogelijk wel geen 'nee' zeggen tegen een extra optie in zijn driehoek. 

Vervanger voor Henry en flankaanvaller

Vooraan is Henry een certitude. Een vervanger of een tweede optie als 9 is meer dan welgekomen in Vlaams-Brabant. Net als nog een extra flankaanvaller en concurrent voor Myny, Aguemon en Mbombo. Een type vleugelspeler die iets extra brengt en een flits in huis heeft. Twee seizoenen geleden beantwoordde Storm aan dat profiel, al werden zijn statistieken vaak in twijfel getrokken. 

Wie ook indruk maakte in de voorbereiding: Jo Gilis. Tegen Mechelen goed voor een doelpunt en twee assists. Maar een jonkie voor de leeuwen gooien bij een ploeg die titelambities heeft... Het wordt afwachten hoe het Leuvense jeugdproduct de komende weken en maanden verder evolueert. 

 

OH Leuven
 
 
 
Reacties.