Lombaerts laat zich niet onder druk zetten: 34-jarige ervaren Belg wel goedkoop op te halen


Foto: © photonews 29 juli 2019 14:38

Tijdens de voorbereiding was er nog geen vuiltje aan de lucht, al wist Nicolas Lombaerts wel dat Oostende graag van zijn zwaar contract afgeraakte. Vorige week is echter de beslissing gevallen dat KVO hem niet meer zal gebruiken. De B-kern zou ook wel eens een averechts effect kunnen hebben.

Lombaerts is er niet de man naar om zich onder druk te laten zetten. Hij voelde de bui wel al hangen. Käre Ingebrigtsen zag in hem geen eerste keuze meer, maar had hem zondag altijd meegenomen naar Anderlecht. Door de blessure van Yaya Sané had hij geen enkele centrale verdediger meer op de bank.

Geld nodig voor spits

Maar het werd boven het hoofd van de Noor beslist. Lombaerts weegt te zwaar op het budget met zijn loon van 1 miljoen euro, wat nog een cadeautje is uit de tijd van Marc Coucke. KVO heeft die ruimte nodig om een nieuwe spits binnen te halen en ze willen de voormalige Rode Duivel zo naar de uitgang duwen.

Blijkbaar kennen ze wel het karakter van de verdediger niet te best, want die kan evengoed zeggen dat hij gewoon een heel seizoen in die B-kern blijft zitten. Zonder financiële compensatie zal hij sowieso niet vertrekken. Voorzitter Dierckens en technisch directeur Orlans zullen een compromis moeten vinden als ze hem kwijt willen. Moeilijk zullen ze niet doen als er een club komt aankloppen, want Lombaerts zit in zijn laatste contractjaar, maar voorlopig denkt iedereen dat hij een 'dure vogel' is.

Inleveren

De 34-jarige verdediger heeft de ervaring en is bereid een contract naar 'normale Belgische normen' te tekenen. Hij heeft het profiel voor heel wat ploegen die nog een Belg zoeken: ervaren en leiderschapskwaliteiten. Met die verstande dat Oostende ook wel zal moeten dokken als hij een andere ploeg vindt. Hij heeft weinig zin om naar 1B - waar er wel al interesse was - te trekken. 

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.