Nog veel (offensief) werk op de plank bij Anderlecht, ook Moeskroen overtuigt niet in scoreloos gelijkspel


Foto: © photonews 04 augustus 2019 19:55

Anderlecht en Moeskroen hebben de punten gedeeld in een scoreloos gelijkspel. Paars-wit speelde een degelijke eerste helft, maar verviel wederom in zijn oud zeer in de tweede: te weinig vernuft in de zone van de waarheid.

Een aangenaam lentezonnetje, een grasmat als een biljartbal en een volgelopen Le Cannonier: alle ingrediënten waren aanwezig om de koude douche van vorige week tegen Oostende door te spoelen. 

De bezoekers namen dan ook de match meteen in handen. Balbezit troef in de filosofie Kompany, maar het omzetten in concreet doelgevaar bleef vooralsnog het grote euvel. 

Bedrijvige Doku

In die eerste helft liet het via Vlap en Gerkens, die zijn inzet van de lijn zag gekeerd worden, wel twee dikke kansen noteren. Doku was de man die telkens de lont in de paars-witte aanvallen stak. Het 17-jarige brok graniet bracht op zijn rechterkant quasi voortdurend zijn rechtstreekse belager Godeau in verlegenheid. 

Aan de overkant was zijn maatje Amuzu onzichtbaar, net als Vlap. De prijs voor de beste nieuwkomer in de eerste helft was ongetwijfeld voor Dewaele. De 20-jarige middenvelder voelde zich uitstekend in zijn sas als 'inverted back' en lanceerde meermaals Doku met enkele knappe doorsteekpasses. 

Offensieve onmacht bij de thuisploeg

Moeskroen kon tegen al dat jong paars-wit geweld weinig tegenover stellen. De Henegouwers zagen heel wat offensieve weelde vertrekken deze zomer en konden dat niet wegsteken op de groene mat. De rushes op de linkerkant van Antonov waren het enige lichtpuntje van hun matige eerste helft. 

Adzic kwam Gerkens aflossen aan de rust en niet veel later bracht Simon Davies ook Nasri op het veld. De wissels brachten echter geen zoden aan de dijk, de tweede helft was een armtierige vertoning van beide elftallen.

Wandelvoetbal 

Bij de bezoekers waren de exponenten voor het gezapige voetbal Zulj en Nasri. Beide beschikken over een puntgave techniek, maar hun handelingssnelheid zal toch een stuk omhoog moeten om zelf de Moeskroens van deze wereld in de problemen te brengen. 

Ook de de pijp van flankspelers Doku en vooral Amuzu was, net als in de tweede helft tegen Oostende, uit.  Zo bloedde de wedstrijd dood en blijft Anderlecht, net als Moeskroen, achter met een 1 op 6. Beide ploegen bevinden zich nog in de opbouwfase en dat was duidelijk te merken in een slappe tweede helft. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.