Met de transfer van Maguire doet Leicester City opnieuw geweldige zaken: een overzicht van de vorige spelers die voor veel geld werden verkocht door de club

06 augustus 2019 19:10

Leicester City heeft de voorbije heel wat spelers met veel winst kunnen doorverkopen. De laatste grote transfer dateert van deze week. Maguire verlaat de club en trekt naar Manchester United voor zo'n 90 miljoen euro.

Maguire is niet de enige speler die Leicester City voor veel geld heeft verlaten. De voorbije jaren zijn er heel wat spelers de revue gepasseerd die nu echte topspelers zijn. een overzicht van deze spelers:

Kanté

Beginnen doen we met misschien wel één van de beste spelers dat Leicester City ooit gehad heeft. N'golo Kanté werd in het seizoen 2015/2016 weggehaald bij SM Caen en werd meteen één van de uitblinkers bij de Engelse club. Daar werd hij ook kampioen. 

Na dat jaar besloot hij om meteen naar een Engelse topclub te gaan. hij koos voor Chelsea en daar speelt hij nu nog altijd. Ook daar werd hij in zijn eerste seizoen kampioen. Nu is hij nog altijd een uitblinker bij de Londense club. Leicester kreeg zo'n 32 miljoen pond van Chelsea terwijl ze zelf 8 miljoen pond betaalde aan SM Caen. 

Drinkwater

Dan is het de beurt aan Danny Drinkwater. De centrale middenvelder voetbalde bij de jeugd van Manchester United, maar hij besloot om in 2012 te vertrekken. Leicester City had interesse en ze betaalden 800.000 pond voor hem, een koopje als je naar de markt van nu kijkt.

Ook hij werd bij Leicester City kampioen en enkele seizoenen later kon hij, net zoals Kanté, een toptransfer naar Chelsea maken. Ze hadden 34 miljoen pond voor hem over. Weer geweldige zaken van Leicester dus.

Mahrez

Mensen zouden het nog vergeten, maar ook Mahrez heeft bij Leicester gespeeld voor hij naar Manchester City trok. Hij was ook één van de uitblinkers in het kampioenenjaar van Leicester en trok voor zo'n 61 miljoen pond naar Manchester City. 

Dat is wel zeer opvallend te noemen, want in het seizoen 2013/2014 werd Mahrez voor maar 450.000 pond weggehaald bij Le Havre. Ze maakten dus meer dan 60 miljoen pond winst op Mahrez. 

Maguire

En dan is er nu nog Harry Maguire. De centrale verdediger werd enkele seizoenen geleden weggeplukt bij Hull City voor 12 miljoen pond, maar nu gaat hij dus voor ongeveer 80 miljoen pond naar Manchester United. Dat is dus een enorme winst.

Premier League \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.