OFFICIEEL: Bornauw is weg bij Anderlecht: "Hij treedt in de voetsporen van Lukaku, Tielemans en Kompany"

06 augustus 2019 14:59

De transfer van Sebastiaan Bornauw is helemaal rond. De centrale verdediger trekt naar het Duitse FC Köln.

Bornauw stond nog in de basis bij Anderlecht op de openingsspeeldag. Zondag speelde Philippe Sandler naast Vincent Kompany in het hart van de verdediging. Bornauw zat zelfs niet meer op de bank. Het was toen al duidelijk dat Bornauw zou vertrekken.

Bornauw speelde sinds vorige zomer voor de paars-witte A-kern. Hij speelde in totaal 35 wedstrijden voor Anderlecht en scoorde één keer. Köln zou zo’n zeven miljoen euro betalen voor de twintigjarige verdediger.

“We nemen vandaag afscheid van één van onze jeugdproducten”, aldus sportief directeur Michael Verschueren op de clubsite. “Seb kreeg een mooie kans en we zijn ervan overtuigd dat deze stap een meerwaarde zal betekenen in de verdere uitbouw van zijn carrière. Hij treedt in de voetsporen van Romelu Lukaku, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Dennis Praet, Vincent Kompany en vele anderen. We wensen hem veel succes”.

Dinsdag raakte ook bekend dat Abdoul Karim Danté vertrekt bij Anderlecht. De spoeling wordt zo wel héél dun achterin. Al is het vertrek van Bornauw uiteraard een grotere aderlating dan dat van Danté. 

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ 1. FC Köln
 
 
Reacties.