Nieuwe aanvoerder Beerschot bijzonder fier en vertrouwt op natuurlijke leiderskwaliteiten


Foto: © photonews 07 augustus 2019 18:51

Bij Beerschot hebben ze een betrouwbare opvolger gevolgen voor Tom Van Hyfte. Niet enkel op het middenveld met bijvoorbeeld een Holzhauser in de ploeg, maar ook als aanvoerder. Mike Vanhamel draagt voortaan de kapiteinsband. Leiding geven is hem op het lijf geschreven.

Vanhamel droeg die band al in de voorbereiding, maar het competitieduel tegen Lokeren was zijn eerste officiële match als aanvoerder van Beerschot. Het is alvast geen rol die hij echt nagejaagd heeft. "Het is niet zo dat ik daar eind vorig seizoen al was aan het denken. Ik ben daar eigenlijk helemaal niet mee bezig."

Een doelman is van nature uit een leider - Mike Vanhamel

Wel is hij zeker dat hij de capaciteiten heeft om een goede kapitein te zijn. Dat heeft ook één en ander met zijn positie te maken. "Een doelman is van nature uit al een leider. Dat moet je zijn om de verdedigend ingestelde spelers te coachen en bij te sturen", legt Vanhamel uit.

Dat hem het aanvoerderschap werd toegewezen, getuigt ook van vertrouwen vanuit de club. "De band is mij nu toevertrouwd. Ik draag deze met heel veel fierheid en ga er honderd procent voor."

1e klasse B \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.