Sidney Sam : "Kompany was overtuigd, maar hij was niet de enige die moest beslissen"

15 augustus 2019 20:00

Iedereen dacht dat de transfer van Sydney Sam rond was, nadat de Duitser mooie dingen liet zien in de voorbereiding. Maar op het laatste moment sprong de transfer dus alsnog af.

Het was een verrassing van formaat dat Sydney Sam (31), overtuigend in de voorbereiding, uiteindelijk toch geen contract kreeg bij Anderlecht. Met zijn voetballende kwaliteiten en ervaring leek hij niet te misstaan bij paars-wit.

Kompany onder de indruk 

De buitenspeler zit ondertussen nog steeds zonder club. Hij onderhoudt zijn conditie bij de U19 van Borussia Dortmund. Sydney Sam komt voor het eerst terug op zijn passage bij Anderlecht: "Ik had Vincent Kompany zeker overtuigd.", bevestigt Sam aan Reviersport. "Hij was erg onder de indruk van mijn kwaliteiten en ik mocht eindelijk nog eens mijn geliefkoosde de rechterflank spelen. Ik denk dat ik er veel goeds heb laten zien in die vijf weken.

De voorstelling van Sydney Sam bleef echter uit, hoewel iedereen dacht dat het (zo goed als) rond was. "Mijn salariseisen waren echt niet overdreven. Ik weet echt niet waarom het niet gelukt is. Maar in een club zijn het niet enkel de trainer en de sportief directeur die de beslissing in handen hebben", besluit Sam.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.