Joeri Devuyst is duidelijk: "Deze ploegen gaan het sowieso moeilijk krijgen in de Spaanse competitie"

17 augustus 2019 15:23

La Liga is helemaal terug. Gisterenavond hebben Athletic Bilbao en FC Barcelona de competitie afgetrapt. Vandaag is het de beurt aan de gepromoveerde ploegen, maar volgens Joeri Devuyst ziet het er niet goed uit voor hen.

Osasuna, Mallorca en Granada zijn gepromoveerd naar de hoogste voetbalklasse in Spanje. Vooral Mallorca en Granada zouden wel eens in de problemen kunnen komen. "Twee van die drie gaan direct terug degraderen denk ik."

"Mallorca is een vogel voor de kat. Osasuna is de kampioen dus die kunnen misschien teren op het enthousiasme van vorig seizoen en Granada heeft dan weer veel ervaring op het hoogste niveau. Het is sowieso moeilijk om in te schatten wie zou degraderen in de Spaanse competitie", aldus Joeri Devuyst.

Eersteklassers

Het is zo moeilijk om in te schatten, omdat er ook nog enkele eersteklassers het behoud ambiëren. "Levante, Leganes, Valladolid. Zij zullen onderin staan en willen zich gewoon zo snel mogelijk redden. Ook Celta de Vigo is zo'n ploeg. De degradatiestrijd is dus moeilijk te voorspellen, maar voor de stijgers zal het al zeker geen makkelijke opdracht worden."

Primera Division
 
 
 
Reacties.