Snelders geeft verklaring voor Belgische blitzstart in Europa en dicht één team meeste slaagkansen toe: "70% kans op kwalificatie"


Foto: © photonews 23 augustus 2019 16:40

De Belgische teams maakten deze week een goede beurt in Europa. Zowel Club Brugge, Antwerp als Gent hielden hun kansen gaaf met het oog op de terugmatch in de laatste voorronde van hun Europese competitie.

Ook Eddy Snelder kon de prestaties van onze Belgische afgevaardigden in Europa wel smaken: "Twee overwinningen en één gelijkspel op drie wedstrijden waarvan er twee buitenshuis werden afgewerkt, dat is zeer hoopgevend."

"Onze teams werden ook sterker naarmate de wedstrijd vorderde. De tweede helft van Club Brugge mocht gezien worden, Gent herpakte zich in het tweede bedrijf tegen Rijeka en ook Antwerp heeft de controle gehouden zelfs toen ze met tien waren."

Kwalificatiekansen 

De analist en co-commentator heeft dan ook vertrouwen in een goeie afloop in de returnwedstrijden: "Ze maken alledrie kans om door te stoten, maar voor Gent kan dat geslikte uitdoelpunt hen wel nog parten spelen."

"Antwerp speelt volgende week voor 25 000 uitzinnige supporters en dat zal zeker een boost geven. Club Brugge geef ik 70% kans om zich te kwalificeren. Gent en Antwerp 55%." 

"Meer financiële draagkracht"

Snelders denkt niet dat de goeie start in Europa puur toeval is: "Club Brugge heeft vorig jaar al bewezen door hun goeie prestaties in de Champions League dat de kwaliteit van onze competitie omhoog is gegaan."

"Onze topclubs beschikken nu over meer financiële draagkracht door onder meer de naamsbekendheid van onze nationale ploeg. Dat zorgt voor een bepaalde aantrekkingskracht die een opwaardering geeft aan onze competitie."

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ AZ Alkmaar \\ KAA Gent \\ Rijeka
 
 
 
Reacties.