Vrouwen Anderlecht geven het goede voorbeeld en kloppen Club Brugge in seizoensopener


Foto: © photonews 24 augustus 2019 16:00

Club Brugge en RSC Anderlecht hebben hun seizoen in de Super League op gang getrapt met een pittig duel tegen elkaar.

Club Brugge wilde zijn terugkeer op het hoogste niveau vieren met een goede opener tegen RSC Anderlecht en hoopte misschien wel te stunten tgen de landskampioen, al moest het dat doen zonder onder meer Vanhaecke. Bij de bezoeksters was Tine De Caigny er om persoonlijke redenen niet bij.

Paars-wit was baas in de eerste helft, maar had het moeilijk met de pressing van blauw-zwart en speelde zelf ook vaak te langzaam om echt voor vele kansen te gaan zorgen. Wijnants en Toloba kregen er elk twee, maar konden niet scoren.

1-4

Het doelpunt viel er uiteindelijk wel via Rus, die profiteerde van balverlies achterin bij Club Brugge om de Brugse doelvrouw dan wel te verschalken: 0-1, meteen ook de ruststand. Na de pauze probeerde Anderlecht op dat elan door te gaan en via Deloose werd het ook 0-2.

Wij dacht dat de blauw-zwarte veer dan gebroken zou zijn, kwam bedrogen uit. Integendeel zelfs: Laridon viseerde eerst de paal, op aangeven van Iliano maakte ze daarna wél de aansluitingstreffer en zo hadden we opnieuw een match. De gelijkmaker kwam er echter niet, Vatafu en Toloba deden in het slot de boeken toe: 1-4. 

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.