De 'Vette Hanen' Londerzeel doen hun naam geen eer aan: veteranenploeg met nu ook Bellamy naast Frutos, Rogerio, Ngalula, Camus...

28 augustus 2019 13:58

De veteranen van SK Londerzeel zijn al eens in het nationale nieuws geweest toen Nicolas Frutos er zijn terugkeer op de velden vierde. Dit seizoen zijn de 'Vette Hanen', zoals de ploeg zich noemt, nog iets bekender geworden...

Frutos krijgt in de aanval van 'de oudjes van Londerzeel' immers het gezelschap van Craig Bellamy. De huidige beloftencoach van Anderlecht tekende samen met Floribert Ngalula, de assistent van de A-ploeg van paars-wit, zijn aansluitingskaart. 

Scherpe Hanen

"We gaan een goeie ploeg hebben", lacht voorzitter Wim Eeckelaers. "Als ze allemaal kunnen komen tenminste. Naast Bellamy, Frutos en Ngalula spelen hier ook Gunter Van Handenhoven (ex-KVM, Lokeren en nu teammanager Anderlecht), Jan Verlinden (sociale dienst Anderlecht en ex-KVM), Daniel Camus (ex-Gent, KVM...), Rogerio De Oliviera (kampioen met Genk in 1999) en Tom Caluwe (ex-KVM en STVV)."

Veel van die jongens staan nog messcherp hoor. Frutos staat zelfs nog op zijn wedstrijdgewicht van vroeger. Hun naam 'De Vette Hanen' mag dan ook met een korrel zout genomen worden. "De voorbije jaren was er niks te doen aan Wolvertem in onze veteranenreeks. Maar nu zouden we wel eens kunnen meedoen voor de titel", aldus Eeckelaers. 

Afwezigen

"Maar ja, die mannen hebben hun dagelijkse taken ook. Als Anderlecht op afzondering gaat, kunnen mannen als Ngalula, Van Handenhoven en Bellamy meestal niet komen. Bellamy heeft wel al laten weten dat hij op 6 september, bij onze eerste thuismatch, er zal zijn. Frutos moet dat dan weer regelen met zijn analistenwerk. Maar hij doet maar twee van de drie grote matchen, dus hij kan ook wel regelmatig komen. Rogerio komt wel altijd. En dat is onze beste", voegt hij er fijntjes aan toe.

Een fiere voorzitter, die zelf wel niet meer op het veld staat. "Tot over twee jaar speelde ik wel nog mee, maar ik heb te veel last aan de knie. Ik heb het aan iemand anders overgelaten om de slechtste van de hoop te zijn", lacht hij.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.