Verschaeren, de 'surprise du chef', Martinez geeft meer uitleg: "Toekomstig ambassadeur van het Belgisch voetbal"

30 augustus 2019 12:40

Roberto Martinez heeft toch wel voor een serieuze verrassing gezorgd. Yari Verschaeren wordt na één jaar profvoetbal opgeroepen voor de Rode Duivels. De 18-jarige speler van Anderlecht heeft enkel het EK met de beloften gespeeld.

De keuze is op die manier verrassend dat Verschaeren momenteel in een niet-draaiend Anderlecht speelt. "Het is ook om hem beter te maken", aldus Roberto Martinez. "Hij heeft een echte uitdaging bij zijn club, maar zakt niet in elkaar. Hij is heel matuur en straalt ook nu rust uit aan de bal. Of er twijfels waren? Integendeel zelfs! Hij doet me denken aan Youri Tielemans, die ook meteen klaar was. Hoe klaar hij is gaan we nu zien."

Matuur talent

Op zijn 18de mag Verschaeren dus al proeven van het grote werk. "We meten een speler niet af aan zijn leeftijd, wel aan zijn talent. Yari is belangrijk voor zijn ploeg en dat was hij ook al bij al zijn jeugdploegen. Het is een goeie opportuniteit om hem er nu bij te halen."

"Het wordt interessant om een 18-jarige te zien tussen die mannen die al meer dan 100 caps hebben. Heel het Belgisch voetbal moet blij zijn om weer zo'n talent te hebben. En ook als persoon is hij fantastisch. Hij is een toekomstige ambassadeur van het Belgisch voetbal", besloot Martinez.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ België
 
 
 
Reacties.