Na de zware opdoffer voor Antwerp: "Mooie rentree op het Europese toneel" & "Balans is positief"

31 augustus 2019 12:19

Antwerp schoot zichzelf donderdagavond tweemaal in de voet en had zonder rode kaarten misschien wel tot aan de winter Europees voetbal kunnen spelen. Maar vergeet niet, de club voetbalde in 2017 nog in de tweede klasse...

De zure uitschakeling bracht heel wat emoties teweeg bij de club met stamnummer 1. De middag na de Europese exit kon Laszlo Bölöni het toch een plaats geven. “We zijn nu iets meer dan twee jaar bezig op het hoogste niveau en we hebben een mooie rentree gemaakt op het Europese toneel”, legde de Roemeen uit.

“De verlengingen buiten beschouwing gelaten, hebben we geen enkele match verloren, hé”, was Bölöni trots. In de twee returns werd er pas na verlengingen verloren tegen Plzen en AZ. Tegen de Tsjechen was dat voldoende voor kwalificatie, tegen AZ niet.

“De balans is dus positief”, luidde het oordeel van Bölöni over RAFC’s Europese campagne. “We hebben er bovendien veel uit kunnen leren.”

Ten slotte was de 66-jarige trainer ook nog lovend voor de fans van Antwerp. “Ze waren buitengewoon! Al vond ik het wel een handicap om die thuiswedstrijden niet op ons eigen terrein te spelen. Voor de spelers voelt dat toch ook iets anders aan”, besloot hij.

Europa League \\ Antwerp \\ AZ Alkmaar
 
 
 
Reacties.