Verschaeren op zijn eerste werkdag: "Schrik? Nee, ik zal deze week wel zien hoe het gaat"


Foto: © photonews 03 september 2019 16:58

Yari Verschaeren begon dinsdag aan zijn eerste werkdag bij de grote Rode Duivels. Anderhalf jaar geleden speelde hij nog bij de beloften van Anderlecht, nu zit hij bij één van de beste ploegen ter wereld. "Dit is beter voor mijn ontwikkeling", zegt hij zelf.

Schrik heeft hij niet, net als dat hij geen schrik had bij zijn eerste invalbeurt bij Anderlecht op het veld van STVV. Toen al zag iedereen dat die kleine donderbliksem iets speciaal had. "Ik had het echt niet verwacht", aldus Verschaeren. "Ik weet dat het qua resultaten nog niet zo goed was bij Anderlecht, maar ik ben blij dat de coach verder keek dan enkel de resultaten."

"Nee, ik heb geen schrik dat het te snel gaat. Ik zal deze week wel zien hoever ik sta. Ik denk dat het voor mijn ontwikkeling beter is dat ik hier nu al mag meetrainen dan dat ik bij de beloften speel. Ik moet me gewoon amuseren en dan zien we wel. Ik ga op een veld staan met jongens die bij de beste clubs ter wereld spelen, daar ga ik sowieso van leren", weet hij.

En een praatje maken met zijn idool. "Eden Hazard, ja, dat was wel mijn idool. Qua techniek en acties kijk ik echt naar hem op. Maar ik denk dat ik van iedereen hier kan leren. Er zit zoveel kwaliteit samen."

In ieder geval heeft hij al een gids. "Ik ben samen met Leander Dendoncker naar hier gereden. We hebben dezelfde manager en het leek me wel goed om hier aan te komen met iemand die de nationale ploeg al kent."

Roberto Martinez gaf hem alvast de raad om zeker niet te veel beginnen nadenken. "Ik heb met hem gesproken. Hij zei me gewoon te doen wat ik bij Anderlecht doe. Ik moet niet veranderen. Hij heeft me ook uitgelegd hoe we gaan spelen en mijn positie blijft hetzelfde."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.