Favre verdedigt ter Stegen: "Als je dat niet ziet, ben je blind"

17 september 2019 18:43

Duitsland verloor in de voorbije interlandperiode met 2-4 van Nederland. De negatieve uitlatingen van reservedoelman Marc-André ter Stegen na afloop van die interland zinderen nog na bij onze oosterburen. Lucien Favre breekt echter een lans voor zijn voormalige poulain bij Borussia Mönchengladbach.

Marc-André ter Stegen luchtte na het verloren duel met Nederland zijn hart bij de media. “Mijn geduld is niet eindeloos”, verwees hij naar het uitblijven van speelkansen bij de Mannschaft. De Barçadoelman zei dat hij gek wordt van de situatie en geen spelletjes wil spelen om een basisplek te veroveren.

Zijn woorden zorgden voor een zondvloed aan reacties in Duitsland. Lucien Favre probeert de gemoederen te bedaren. “Ik ken hem zeer goed en zag van bij de eerste training dat hij een uitstekende doelman is. Als je dat niet gezien hebt, ben je blind”, maakt Favre duidelijk in Kicker.

De Zwitserse coach volgt de carrière van ter Stegen van dichtbij. “Hij heeft sinds zijn transfer naar Barcelona veel vooruitgang geboekt en heeft zijn basisplaats bij de Spaanse topclub dik verdiend. Hij is een klassespeler. Daarover bestaat geen discussie.”

Champions League \\ Borussia Dortmund \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.