Kompany maakte bewuste keuze: "Ik vond niet dat ik de jongens voor de leeuwen kon gooien, ik kon het niet maken"


Foto: © photonews 26 september 2019 07:18

Na 25 minuten knielde Vincent Kompany en iedereen wist hoe laat het was: de speler/manager van Anderlecht herviel in zijn spierblessure. Een onverantwoord risico om toch absoluut te willen spelen tegen Beerschot? "Ik vond dat ik het niet kon maken om niet te spelen", antwoordde hij.

Wat we gehoord hadden, was dat Kompany beter nog een volle week trainde vooraleer hij een wedstrijd aanvatte. Maar hij besliste zelf om dat advies te negeren. "Ik kon vandaag de jongens niet voor de leeuwen smijten", verantwoordde hij zijn keuze. "Ik wist dat het een risico was, maar ik kan wel tegen een stoot. Ik kom er wel terug van. Het is een ongelukkige timing, het zal me niet doen stoppen."

Kompany trainde twee keer voluit mee en vond dat genoeg om te starten. "Terugkomen van blessure is altijd een risico. Normaal gezien speel je eerst een halfuur, dan een uur en dan negentig minuten. Ik had vol getraind met heel veel intensiteit en had me heel scherp gehouden tijdens mijn revalidatie. Ik dacht dat ik niet kon rondlopen tussen die jongens en er heel fris uitzien op training en dan zeggen 'mannen 't is toch wel een belangrijke match'."

Duivels? Anderlecht is prioriteit

Mogelijk mist hij dus weer de matchen met de Rode Duivels, voor de tweede keer op rij. "Misschien, maar vandaag is mijn prioriteit dat deze ploeg resultaten kan halen en zichzelf kan krijgen. Ik denk niet dat de buitenwereld beseft hoeveel werk wij erin steken om er te geraken met deze groep."

Beker van België \\ Anderlecht \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.