17-jarige jongeling scoort bij droomdebuut voor KAA Gent: "Wil coach en mijn familie trots maken"

27 september 2019 12:09

Dylan Mbayo maakte eind augustus de overstap van Sporting Lokeren uit 1B naar AA Gent. Een transfer waar de jongeling nooit heeft over getwijfeld. Ondertussen kwam een jongensdroom uit.

Vorig seizoen kreeg Mbayo - toen het kalf voor Sporting Lokeren al verdronken was - in de laatste wedstrijden van het seizoen zijn kans, terwijl hij in de voorbereiding op het seizoen in 1B de nodige indruk maakte en ook in de openingswedstrijden in 1B mocht spelen van coach De Boeck en voor een doelpunt in vier wedstrijden tekende.

Bij AA Gent maakte hij zijn officiële debuut tegen Eendracht Aalst in de Beker van België: "Het is geweldig om zo'n droom waar te maken. Dat je dan ook meteen kan scoren? Dat is geweldig. De coach had me veel vertrouwen gegeven, daarom dat ik ook in zijn armen sprong na mijn goal", aldus de jongeling na de wedstrijd in Aalst.

Met dank aan coach en familie 

"Ik had dinsdag gehoord dat ik in de selectie zou zitten, maar ik was er op voorhand niet mee bezig over al dan niet invallen. Je blijft er dan zo koel mogelijk onder als je weet dat je mag invallen, vooral omdat er veel vertrouwen was in mij. Het is geweldig dat mensen achter mij staan."

"Je wil tonen wat je allemaal kunt en het harde werk dat je levert laten zien op het veld. Vroeger was ik niet echt een koele afwerker, maar ik heb er hard aan gewerkt. Scoren blijft iets speciaals. Ik wil de coach en mijn familie - die altijd achter mij heeft gestaan - trots maken."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e amateurliga B \\ Beker van België \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Eendracht Aalst
 
 
Reacties.